Lakrosový zápas s Mikulovem

27.03.2010 10:00

V březnu jsme se vydali na lakrosové utkání do Mikulova. Hrálo se tam jarní kolo 2. Moravské lakrosové ligy, na které jsme se však po třech měsících tréninku ještě necítili. Proto jsme si domluvili přátelský zápas. Jenže jediný volný tým byl mikulovský OSTO6, který hraje 1.ligu. Tak tedy křest ohněm, jak se říká. Z našeho týmu jelo nakonec 12 hráčů (+1 věrná fanynka:), což se ukázalo jako ideální počet i kvůli střídání.
Navíc nás s Mikulovem čekaly zápasy hned dva.  Ten historicky první byl opravdu napínavý. Bylo vidět, že tréninky a zápasy jsou dvě rozdílné věci a nervozita hráčů byla poznat. Nicméně jsme se s každou odehranou minutou zlepšovali a nabírali potřebné zkušenosti. Úkolem bylo dát alespoň jeden gól, což bylo splněno hned v první půlce zápasu a oním prvním střelcem Strážnice byl Krulda. Jásot neznal mezí! Po jeho úspěchu jsme zjistili, že gól jim vstřelit lze, a tak jsme pokračovali a přidali další dva kousky (já a Bob jsme jim ukázali strážnickou náturu). První zápas tedy skončil v poměru 3:XY (kolik nám dali gólů, se přesně neví, ale přes 20 to prý nešlo:).
V druhém zápase jsme se rozjeli trochu víc a bylo poznat, že se naši kluci učí rychle. Napráskali jsme jim tam další 4 kousky (novým střelcem byl Mareček, který dal 2 z nich) a mile nás to překvapilo. Brankář Jirka chytal skvěle a měl několik vydařených zákroků proti prvoligovým střelcům. Všechno je to o zkušenostech, které jsme nyní nabrali a do budoucna využijeme. Čeká nás totiž celorepublikový turnaj Olomoucký tvarůžek, který je 14.-16. května, kde už budeme hrát oficiálně se všemi týmy z ČR. Přestože nám chybí dresy a helmy pro mladší 18-ti let (musíme si půjčovat), nadšení pro lakros je obrovské a věřím, že se nám bude dařit.

LAXu zdar!