Mistr 2.MLL - článek ve Strážničanu

03.07.2011 12:51

Strážnice má lakrosové mistry!

                Strážnický lakrosový tým Šohajé Strážnice zažívá velké úspěchy. Ve svém debutu v druhé moravské lakrosové lize se v sezoně 2010/2011 umístil na 1. místě a postupuje tak do 1.  ligy.

                Český lakros se hraje ve Strážnici od prosince roku 2009, kdy se uskutečnily dva tréninky a posléze pravidelně od ledna 2010, kdy už jsme se scházeli každých 14 dní ve velké tělocvičně, kde trénujeme přes zimu. Na jaro vždy následuje přemístění na travnaté hřiště, kde hrajeme až do října. Jsme vedeni pod Orelskou jednotou Strážnice, ale lakrosky máme již několik let v oddílu Scarabeus, kde jsme s nimi přišli poprvé do styku. Název týmu máme dle regionu, ze kterého pocházíme, protože nás nejvíce vystihuje.

                Naší vizí bylo hrát 2. moravskou lakrosovou ligu, což se nám povedlo. A nejen to. Po tvrdých bojích v jednotlivých kolech 2. MLL (v Kroměříži, Lanžhotu a Strážnici) jsme dosáhli prvního místa a celou druhou ligu tedy hned v prvním roce vyhráli. Následovaly oslavy a příští sezonu budou hrát Šohajé proti nejlepším týmům Moravy.

                Věřím, že si lakros najde příznivce i ve Strážnici a stále více lidí si bude chtít tento sport vyzkoušet. Více informací o náboru a trénincích můžete nalézt na našem webu www.sohaje.webnode.cz.

                V závěru bych chtěl poděkovat všem přátelům lakrosu za jejich pomoc, bez které bychom takových výsledků nikdy nedosáhli a samozřejmě všem hráčům za jejich skvělé výkony!

                LAXu zdar!

Martin Neumann, trenér Šohajů

Horní řada: Marek Tomšej, Tomáš Kolomazník, Jakub Tomšej, Radek Landkamer, Jan Múčka, Filip Stanislav, Jakub Můčka (G), Martin Neumann (C), Vladislav Urubek

Spodní řada: Michal Adamec, Miroslav Král, Tomáš Lovecký

Nejsou na fotce: Lukáš Blata, Martin Múčka, Iva Radová