Burčákový džbánek - od Standy

18.10.2011 22:54

Šohajé vybojovali páté místo na turnaji!

O víkendu 8. - 9. října proběhl v Sedleci u Mikulova lakrosový turnaj Burčákový džbánek, kterého se zúčastnili i bojovní a bojeschopní Šohajé ze Strážnice. Spolu s dalšími jedenácti týmy se snažili uhájit co nejlepší místo.           

V sobotu hráli úvodní tři zápasy ve své skupině. Nad El Chupacabra vyhráli 9:3, avšak týmu Kangaroos ve druhém zápase podlehli 3:16, duel s Iktočante pak pro ně skončil rychlou smrtí s rozdílem ve skóre rovných dvaceti branek. „Byl to naprostý propadák, dali nám na frak, ale co víc zmůžeme proti vedoucímu týmu 1. MLL“, říká Martin Neumann, trenér a kapitán Šohajů.

„Na druhý den jsme si to však všichni vynahradili výhrou nad Wallovou Brno, kterou jsme porazili 6:5“, dodává Filip Stanislav, jeden z hráčů týmu. O to větší radost jim pak udělal zápas o páté místo, ve kterém porazili nabušené El Niňo 8:6. „Na začátku jsme si říkali hlavně nezpanikařit a ubránit naši bránu. Úvodní vhazování jsme však vyhráli a rovnou ze začátku jim nasázeli pět krásných gólů, pak už se to jen vezlo“, komentuje utkání gólman Šohajů Jaroslav Neumann. Šohajé tak vyhráli krásné páté místo a to bez střídajících hráčů. „To také možná byla naše výhoda. Byli jsme sice uběhaní, ale měli jsme větší čas se spolu sehrát a opakovat akce, které se předtím nepovedly“, shrnuje Neumann. „Možná to je i  tím, že jsme byli donuceni obměnit sestavu hráčů, někteří z nás totiž v neděli hrát nemohli. Každopádně s výsledkem jsme všichni spokojeni, takové překvapení jsme opravdu nečekali“, dodává. Toto je jejich zatím nejlepší umístění ze všech 7 turnajů, které od své existence absolvovali.

Turnaj vyhrál tým Iktočante z nedalekého Holešova, který si z místa odvezl krásnou trofej v podobě okrasně kovaného, téměř metr vysokého měděného džbánku.

 

pozn. článek byl vytvořen Standou a uvedené citace byly vytvořeny autorem, aby umožnily lepší vtáhnutí do děje;o) 

 

Celkové pořadí na Džbánku bylo (asi) následující: 

1. Iktočante 
2. Bílý Orel 
3. Kangaroos (asi) 
4. OSTO6 (asi) 
5. Šohajé 
6. El Nino 
7. Wallova 
8. 3,5 minuty 
9. Trilobitky (asi) 
10. Fťáci (asi) 
11. El Chupacabra 
12. Ladies Club Sedlec 

 

Nejlepší golman - Papouch. Kanada - 1. Iktome, 2. Adis, 3. Mely. Kanadu holky si už nepamatuju. To bylo vše, co se vyhlašovalo.