2. kolo 2.MLL - Strážnice

22.04.2011 22:21

Lakrosová liga ve Strážnici

                Dne 9. 4. se mělo v Chropyni odehrát 2. kolo 2. Moravské lakrosové ligy. Shodou náhod se opět objevily problémy (již dvoukolo v Kroměříži 14 dní před tím se muselo kvůli počasí zrušit). Chropyňská továrna na zpracování plastů začala hořet a hořela skutečně hodně, takže v pátek v 17hod jsem rozhodl, že liga bude ve Strážnici! (Tím se omlouvám všem, kteří neobdrželi pozvání na tuto ojedinělou akci, protože vše bylo opravdu narychlo).

                Zbývalo však zajistit pár detailů jako kupříkladu hřiště na hraní, druhou bránu a síť na ni a informovat všechny týmy. Za pomoci hráčů našeho týmu a dalších dobrých lidí se vše povedlo a my v sobotu v 9:30 mohli zahájit zápas na letišti. Ano, právě tam se hrálo – v zadní části mezi hnojem a polama:)

                Kola se účastnilo 6 týmů – Šohajé Strážnice, Broncho Chropyně, Holby-Winyan (Praha+Holešov), Fénix Zábřeh, El Chupacabra Mikulov a 300 Lanžhot proti kterým jsme hráli úvodní zápas.  Ten byl jako o život! My toužili vyhrát první zápas doma, i když nám chyběly dvě opory – Miroslav Král v obraně a Marek Tomšej v útoku. Navíc proti nám stál především kapitán 300 – Rege, coby nejproduktivnější hráč ligy. Poločas skončil 2:2 a druhá půlka byla především o bránění právě Regeho, který góly sázet umí. My však také a mezi střelci byli Filip Stanislav, Tomáš Kolomazník, Vladislav Urubek, Jan Múčka a dvěma góly se blísknul také kapitán. Oproti minulému podzimnímu duelu, který skončil remízou, jsme si nakonec dokázali vypracovaný náskok uhájit a vyhráli 6:5!

                Další zápas byl proti dívčímu týmu Holby-Winyan. Tyto hráčky přijely povětšinou z Prahy, kde hrají Ženskou lakrosovou ligu, takže s míčkem jim to šlo hezky a my se měli co učit. Jejich brankář, hráč Iktočante Holešov (vedoucího týmu 1.MLL), chytal taktéž moc hezky. Nicméně jsme využili naší běhavosti a mužské průbojnosti, čímž jsme dokázali uhrát vítězství 12:2.

                Po malé pauze (opravdu malé) jsme nastoupili proti prvnímu týmu 2.MLL – Chropyňskému Bronchu. Zápas to byl drsný a hodně do těla – prostě takový, jaký lakros je. V tomto utkání se ukázaly kvality našeho týmu, tj. že nehrajeme jenom na jednoho hráče. Kvůli zraněné noze nemohl nastoupit Michal Adamec, jehož ztráta byla citelná, ale bojovností a vůli lze dokázat mnohé. Filip Stanislav svými dvěma góly dokázal, že pozice střelce je a bude jeho silnou stránkou. Další gól přidal Tomáš Kolomazník (druhý nejproduktivnější hráč týmu) a kapitán si dal taky jeden. Tím jsme vyhráli poločas 4:1, což bylo úchvatné. Jenže zbývala další půlka a Broncho nás v ní pěkně dotahovalo. Podařilo se nám však dát ještě jeden gól a hlavně nás podržel brankář Kuba Múčka – měl úctyhodných 17 zákroků (kdežto soupeř jen 7). Konečné skóre hlásilo vítězství opět pro náš tým, a to 5:4.

                Posledním zápasem, který byl spíše oddechový, byly holky a kluci z Mikulova – El Chupacabra. Je to tým složený z hodně mladých hráček (a 2 hráčů), které se účastní turnajů do 15 let. Jsou sice poslední v tabulce, ale věřím, že zanedlouho začnou vynikat mezi všemi ženskými týmy. V tomto duelu nás přišli povzbudit i mladí Scarabáci, za což jim moc děkuju. Asi právě díky nim;o) jsme zvítězili 17:4 a připsali si už čtvrté vítězství toho dne.

                V závěru jsme pískali ještě jeden zápas, sbalili brány a všechny věci a jeli se naložit do vany. Byl to velmi náročný den, ale povedl se – v rámci hry díky všem hráčům SOS za bojovnost a chuť hrát a po organizační stránce též díky jak hráčům hrajícím, tak i nehrajícím, dále rodině Neumannově (hlavně Lucii) a Petru Chovancovi (za výrobu brány). Poděkování patří taktéž všem týmům, které neohrnovaly nos nad provizorním zázemím, a na konci dne ocenily snahu pořadatelů a kolo si pochvalovaly.

                Pán Bůh zaplať!

Za lakrosový tým Šohajé Strážnice

Martin Neumann (trenér a kapitán)

Sestava týmu:

Martin Neumann (C)

Martin Múčka

Jan Múčka

Tomáš Kolomazník

Vladislav Urubek

Filip Stanislav

Michal Adamec

Lukáš Blata

Jakub Múčka (B)