Výroční lakrosový turnaj a příprava na Zimní turnaj v Praze

15.01.2012 11:24

23. prosince se uskutečnil (teď již tradiční) VYVALAT neboli Výroční a vánoční lakrosový turnaj. Oslavili jsme tím 2. rok od založení našeho týmu, vánoce a taky zjistili, kdo trénoval poctivě a kdo to flákal.

Nakonec se z řad Šohajů sešlo 14 hráču a 1 hráčka, tudíž byly náhodně vytvořeny 3 týmy: KRVINKY (Michal Adamec, Vladislav Urubek, Jan Múčka, Radek Landkamer, Filip Stanislav), KOLOLUMA (Tomáš Kolomazník, Tomáš Lovecký, Lucie Neumannová, Marek Tomšej) a JÁ TO NEBYL (Martin Neumann, Miroslav Král, Lukáš Blata, Tomáš Gajda). Poprvé byl turnaj kompletně dle lakrosových pravidel, protože jsme už hráli i s brankáři (na rozdíl od loňského roku:). V brankách nastoupili Jakub Múčka a nový talent Jaroslav Neumann.

Podmínky turnaje byly náročné, ale lakrosáci nejsou z cukru a všichni už se nemohli dočkat úvodního hvizdu. Nejdříve proběhly zápasy každého s každým a pak následovalo velké finále, do kterého se probojovaly týmy KRVINKY a KOLOLUMA. Po velmi napínavém a náročném boji zvítězil tým KRVINKY v poměru 8:6. Jediným hráčem, který tak obhájil loňské vítězství, byl Michal Adamec. Jsem si jist, že zaslouženě.

Děkuji všem zúčastněným a přeji nám do nového roku, ať je alespoň tak úspěšný jako ten minulý, ať nás lakros a sport stále baví a za rok se sejdeme v ještě hojnějším počtu na 3.VYVALATu!

 

Výsledky:

Vítězný týmKRVINKY: Michal Adamec, Vladislav Urubek, Jan Múčka, Radek Landkamer, Filip Stanislav

 

Nejlepší hráči (dle kanadského bodování):

1. Michal Adamec

2. Vladislav Urubek

3. Marek Tomšej

 

Nejlepší brankář: Jaroslav Neumann

Nejlepší nováček: Lucie Neumannová

 

A co nás čeká?

VYVALAT byl takový menší trénink na velkou lakrosovou výzvu – 4. - 5. února vyráží Šohajé hájit naše město a Orel až do daleké Prahy na tamější Zimní turnaj, který se koná na Letenské pláni, tedy venku, na sněhu, ledu či blátě. Držte nám palce, ať se nám náš debut na tomto extrémním turnaji vydaří a my se budeme snažit neudělat ve světě ostudu:)

 

LAXu zdar!

Martin Neumann, trenér Šohajů