Šohajé opět v 1. moravské lakrosové lize!

04.11.2012 21:52

O víkendu 20. - 21. 10. 2012 se uskutečnilo první kolo 1. moravské lakrosové ligy, kterého se účastnili i Šohajé ze Strážnice. Hrálo se v Tučapech u Holešova a hrací podmínky byly na takovouto roční dobu výborné.

Naše sobotní sestava byla následující: Martin Neumann, Iva Radová, Jan Múčka, Lucie Neumannová, Vladislav Urubek, Marek Tomšej, Miroslav Král, Tomáš Masařík, Radek Landkamer a v bráně Jakub Múčka. Jelikož se naše dva týmy z loňska (Šohajé A a Šohajé B) spojily v jeden, bylo nás na hru docela dost, a tak jsme mohli častěji střídat a hrát naplno hned od začátku. To, že hráli zkušenější hráči s méně zkušenými, se řešilo během hry v rámci taktiky a změny postů hráčů (obrana, útok, střed).

Hned první zápas nás čekali Kangaroos Brno, tedy tým, který vloni skončil na druhém místě nejvyšší moravské ligy. My jsme však začali bezvadně a ujali se vedení 1:0. Následovala přestřelka gólů na obou stranách, ale byli to Kangaroos, kdo musel dotahovat Šohaje. Ke konci prvního poločasu, za stavu 5:4 pro nás, jsme však dostali 3 rychlé góly a poločasový výsledek tak skončil 7:5 pro Kangaroos. I tak to byl stále úspěch a hra nás strašně bavila, ba místy až překvapovala. V druhém poločase jsme dali opět první gól my a snížili tak rozdíl ve skóre na jediný gól. Za stavu 8:7 pro Kangaroos však přišel zlom a nám se přestalo dařit nebo se spíše projevila naše nezkušenost s dohráváním zápasů, kdy nám ke konci nezbývá mnoho sil. Kangaroos nám odskočili o 5 gólů a i když jsme jim dali ještě dva, skončilo to rozdílem třídy, protože od stavu 9:13 jsme už nebyli schopní dát gól a zápas prohráli 9:20.

Další zápas byl proti Wallově Brno. Tým, se kterým jsme hráli v loňském roce velmi vyrovnané zápasy a dokázali jej i jednou porazit. Opět jsme věřili ve vyrovnanou hru plnou hezkých lakrosových momentů. Tentokrát to však byl náš soupeř, kdo se ujal vedení a dařilo se mu odskočit až na 3:0 a poločasový výsledek 5:1 byl hodně nečekaný. Ani v druhé části se nám nepodařilo dohnat Wallovu a snad jen díky našemu brankáři Kubovi skončil zápas v poměru 10:3. Náš soupeř hrál prostě lépe a tentokrát jsme na ně nestačili.

Poslední sobotní zápas byl opět těžký. Dostali jsme tým LC Gorby Olomouc, tedy účastníka Mistrovství republiky. Začátek byl slibný, opět jsme vedli 1:0, naneštěstí to byl náš první a poslední gól v poločase, který jsme prohráli 1:8. Náš soupeř hrál hodně individuálně a procházel obranou v našich slabých místech. Holt to byla věc, se kterou jsme museli počítat a smířit se s ní, když jsme vzali do týmů jak děvčata, tak i mladší hráče, kteří prostě rozjetého chlapa nezastaví…a mnohdy ani naši prvoligoví hráči. Touto taktikou nás porazili 14:6 a my se těšili na neděli, kdy nás čekali 2 lehčí a 1 těžší zápas.

V neděli byla sestava následující: Martin Neumann, Iva Radová, Jan Múčka, Lucie Neumannová, Vladislav Urubek, Marek Tomšej, Tomáš Masařík, Radek Landkamer, Michal Adamec, Tomáš Kolomazník a v bráně Jaroslav Neumann. Tedy 5 hráčů na střídání, což nám umožňovalo střídat jeden za jednoho a hrát skutečně naplno.

První zápas byl proti týmu Vše za 39,- Praha. Tomuto týmu Šohajé hodně „dlužili“, neboť jimi byl v loňské lize náš tým Šohajé B poražen vysoko 21:3 (především z toho důvodu, že měl málo hráčů a nikoho na střídání). Soupeř tehdy neměl slitování a my se rozhodli, ukázat strážnické Šohaje v plné síle. Zápas byl už od začátku vyhrocený a drobné fauly a slovní přestřelky se začínaly kupit. Řekli jsme si však, že zápas vyhrajeme hlavně psychicky a nebudeme soupeře provokovat, nýbrž hrát naši hru a nediskutovat s nimi. Poločasový výsledek mluvil pro Šohaje, a to 8:7, ale my věděli, že naše druhé poločasy bývají slabší a že budeme muset ještě hodně máknout, abychom to dotáhli do vítězného konce. Přidali jsme na tempu, začali využívat naší rychlosti a pouštěli se do nebezpečných brejků a snažili se soupeře uběhat. Tato taktika se ukázala jako vítězná a při závěrečném hvizdu bylo skóre 19:11 pro Šohaje. Úkol byl splněn:)

Ve druhém nedělním zápase jsme se setkali s Fénixem ze Zábřehu. S tímto týmem jsme jak v předloňské, tak i loňské sezoně hrávali velmi vyrovnané zápasy. Tentokrát jim však chyběl kapitán Tomáš Stoklasa a další klíčoví hráči. Poločas skončil 7:1 ve prospěch Šohajů a náš brankář Jarek udržel v druhém poločase čisté konto. I díky jeho zákrokům jsme vyhráli celkem pohodově 15:1.

Posledním soupeřem celého kola byli moravští šampioni Iktočante Holešov. Na zisk bodů jsme nepomýšleli, ale chtěli jsme si zápas užít a především natrénovat nový systém obrany, což se nám dařilo, protože první gól jsme dostali až po 5 minutách hry (což je v zápasech proti Iktočante obrovský úspěch). Celkem se nám podařilo dát 4 góly, z toho rána obránce Radka Landkamera přesně do pravé šibenice „až to cinklo“, byla interně zvolena nejhezčím gólem Šohajů. Zápas skončil 18:4 pro Iktočante a my byli rádi, že ta „dvacítka“ nepadla (18 zákroků Jarka nám v tom hodně pomohlo).

Celkově tedy 2 výhry a 4 prohry. Obsadili jsme průběžné 8. místo, ale šance na postup mezi prvních pět týmů stále je. Na jaře musíme porazit zbývající tři soupeře – OSTO 6 Mikulov, 300 Lanžhot a El Chupacabra Mikulov. Máme celou zimu na trénování a v dalším kole ze sebe vydáme to nejlepší!

Díky všem hráčům za jejich výkony, zápal a obětavost! A také všem přátelům lakrosu za jejich podporu!

LAXu a Šohajom zdar!

Martin Neumann

trenér a kapitán Šohajů

 

Individuální statistiky hráčů:

Jméno Kanada Góly Náhry Tresty
Neumann Martin 26 12 14 0
Masařík Tomáš 19 10 9 0
Adamec Michal 18 12 6 0
Tomšej Marek 10 9 1 0
Urubek Vladislav 9 5 4 13
Múčka Jan 6 4 2 0
Kolomazník Tomáš 6 3 3 0
Landkamer Radek 1 1 0 2
Král Miroslav 1 0 1 0
Neumannová Lucie 1 0 1 0
Radová Iva 1 0 1 0

 

Diskuze:

:)

Lucka | 04.11.2012

hezkééé :)

Přidat nový příspěvek