2.kolo MLL - Brno

25.10.2011 11:36

Poslední letošní ligové kolo proběhlo 24. 10. v Brně.

Prvoligový Šohajé A hráli 3 zápasy a hned ten první byl klíčový. Hráli jsme proti Wallově Brno, která měla zatím pouze jednu výhru, a to s námi. Pokud by tedy měla existovat šance na udržení se v 1. lize, byla to právě nutná výhra nad Wallovou. Před zápasem to vypadalo nadějně a měli jsme hned dvě pětky hráčů. Taktikou byla rychlá hra, bojovnost a breaky. Navíc jsme do brány zkusili postavit Jaroslava Neumanna, brankáře našeho béčka, protože se mu na nedávném turnaji proti Wallově velmi dařilo. Nicméně hned ve druhé minutě hry byl zraněn Marek Tomšej, který se hrdinně vrhal do střely soupeře. Tenisák ho nešťastně trefil do oka a tím mu skončilo celé brněnské kolo. Další dva hráči ho vezli do nemocnice, a tak jsme měli najednou jen 2 hráče na střídání. I přesto všechno (nebo právě díky tomu) se nám podařilo dát dva rychlé góly a výborně bránit. Poločasový výsledek 2:0 v náš prospěch nám dával naději. Ve druhé půlce jsme si však vedli stejně dobře a vedli dokonce 4:0. Tento náskok se nám podařilo udržet a my vyhráli první zápas první ligy v poměru 7:3. Krásný pocit.

Další dva zápasy byly mnohem těžší. S týmem Gorby Olomouc jsme celý první poločas drželi krok a prohrávali pouze o gól 3:4. Druhá půlka se nám bohužel vůbec nevydařila a náš jeden vstřelený gól nemohl zápas zachránit. Prohráli jsme 9:4.

Poslední zápas byl proti Osto6 z Mikulova. Tým, který jsme chtěli potrápit, ale spíš potrápili oni nás. Dali nám několik rychlých gólů a poločasový výsledek 7:3 byl děsivý. Změnili jsme taktiku bránění, ale ani to nepomohlo. Konečný výsledek 13:8 pro Mikulov nebyl až tak strašný, ale doufali jsme v lepší výkon. Ani dvě porážky nám nezkazily radost z první výhry v lize a pocit, že „na to máme“ v nás vyrostl ještě víc. Poslední místo v tabulce je sice opět naše, ale tentokrát nás dělí pouhé 4 góly od lepšího skóre a nesestupujícího 5. místa.

Šohajé B měli na programu pouze dva zápasy - proti Fénixu ze Zábřehu a Bronchu z Chropyně. V prvním zápase se Šohajé trápili a spíše se znovu sehrávali. Navíc chyběla posila z první ligy – Miroslav Král. Nicméně do šancí se Šohajé dostávali. Bylo jich však mnohem méně, než měl soupeř. Zápas skončil prohrou Šohajů 4:11. Fénixu se tak zdařila odveta za minulé kolo, kdy je Šohajé porazili 9:7. Kdo je skutečně lepší, rozhodne až třetí vzájemný zápas na jaře.

Posledním zápasem v Brně byl souboj s Chropyní. Jejich kapitán je vždy pro svou rychlost a tvrdou hru velkým problémem. Bohužel se ho Šohajům nepodařilo uhlídat (i když na něj hráli dost tvrdě) a jeho 5 gólů a 3 asistence značně napomohly k výhře Chropyně 12:4. Výkon Šohajů se proti prvnímu zápasu výrazně zlepšil, o čemž svědčí i to, že vedli 2:0. Přestože Šohajé B prohráli obě utkání, drží se stále na 3. místě 2. ligy a mají ještě zápas k dobru.

 

SOS-WAL 7:3

SOS-GOR 4:9

SOS-OST 8:13

SOB-FEZ 4:11

SOB-CHR 4:12

tréňa

Diskusní téma:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek